FORMULARUL A1 prin noile servicii electronice CNPP

În atenţia angajatorilor şi/sau persoanelor fizice care solicită eliberarea documentului portabil A1 pentru lucrătorii detaşaţi în spaţiul comunitar.

Având în vedere platforma dezvoltată pe portalul CNPP în secţiunea "Comunicare cu publicul, Depuneri cereri şi documente", vă recomandăm să utilizaţi acest mijloc modern şi eficient de comunicare.
Această opţiune asigură:
- un grad mai mare de conformitate faţă de cerinţele de conţinut al dosarului, luând în considerare că formularul de cerere prevede explicit documentele care trebuie să însoţească cererea;
- confirmarea vizualizării solicitării dumneavoastră;
- accesarea serviciilor CNPP fără a vă deplasa la sediul instituţiei.
Reamintim că eliberarea documentului portabil A1, într-un interval de timp rezonabil, poate fi realizată cu condiţia ca dosarul să fie complet.
Pentru mai multe informații referitoare la pensiile internaționale puteți accesa site-ul Uniunii Europene apâsănd (aici).

Comunicăm online! prin noile servicii electronice CNPP

Utilizand aceasta sectiune aveti posibilitatea de a interactiona online cu Casa Nationala de Pensii Publice.

Comunicarea electronică între beneficiarii sistemului public de pensii, ai sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale și Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), respectiv casele teritoriale de pensii (CTP) în vederea acordării drepturilor pe care acestea le stabilesc și plătesc se realizează prin utilizarea uneia dintre următoarele modalități:
I. Prin poșta electronică;
II. Prin intermediul serviciilor electronice oferite de Portalul CNPP.
Modelele de cereri, declarații, alte formulare, precum și lista de documente necesare acordării drepturilor se regăsesc la secțiunea (SERVICII ELECTRONICE)